Ontmoetingsgroep Partnerverlies

Categorie
Palliatieve zorg
Datum
dinsdag 1 oktober 2019 14:00
Locatie
Hospice Issoria, stilte ruimte - Burggravenlaan 11 Leiden
Telefoon
06 13123575
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Steun bij rouw en verlies

Het verlies van een partner is een ingrijpende gebeurtenis die je hele leven overhoop kan halen. Soms is er voldoende steun van familie en vrienden, soms is dat vangnet er niet of wil je ze niet belasten. Dan kan het fijn zijn te delen met mensen die hetzelfde meegemaakt hebben. In een ontmoetingsgroep ga je met lotgenoten onder deskundige begeleiding gedurende acht bijeenkomsten op pad; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid. In de onderlinge ontmoeting kan er (h)erkenning zijn in elkaars verhalen.

In de groep wordt op verschillende manieren stil gestaan bij ieders verlies en de warboel aan gevoelens die dit met zich mee kan brengen. Wat is de impact van het verlies op je dagelijks bestaan? Hoe ga je bijvoorbeeld om met de feestdagen? Hoe kijk je terug? Hoe kun je met het gemis de draad van het leven weer oppakken?

De begeleiders zijn:
Nelleke van der Oord, coördinator Steun bij Verlies van Humanitas Rijnland en gastvrouw bij Inloophuis Scarabee
Marie-José Holtgrefe, vrijwilliger bij Issoria Rouwondersteuning en begeleider in diverse vormen van rouw

Kosten: voor deelname aan de ontmoetingsgroep wordt een bijdrage van 90 euro gevraagd.

De eerste bijeenkomst is dinsdagmiddag 1 oktober van 14.00-16.00 uur. De andere data zijn: 8 en 29 oktober, 5, 12 en 26 november, 3 en 10 december 2019.
Er is een terugkombijeenkomst gepland op 18 februari 2020.

Informatie en aanmelden:
Humanitas Rijnland Steun bij Verlies
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06 13123575
Issoria Rouwondersteuning Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06 30267068

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakings- gesprek. We bekijken dan of de ontmoetingsgroep op dit moment de meest passende en geschikte vorm van ondersteuning is. De ervaring leert dat een zeer recent verlies of bijkomende psychische problematiek deelname bemoeilijkt.

 
 

Powered by iCagenda