Casuïstiekbespreking palliatieve zorg

 Registratie gesloten
 
16
Categorie
Palliatieve zorg
Datum
donderdag 8 oktober 2020 17:00
Locatie
Online
Aantal beschikbare stoelen
16
Beschikbare stoelen
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
Telefoon
071-3628220
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage
Online casuïstiek over Palliatieve sedatie t.b.v. verpleegkundigen niveau 4 en 5 (vol)

Palliatieve sedatie is niet meer weg te denken binnen de palliatieve zorg. De KNMG meldt dat palliatieve sedatie een normale medische handeling is, waarbij het bewustzijn van een patiënt in de laatste levensfase wordt verlaagd om zijn lijden te verlichten.

Ongeveer 25% van alle mensen die thuis sterven, wordt palliatief gesedeerd. In 7 jaar tijd is het aantal mensen die palliatief werden gesedeerd, verdubbeld. Lang niet alle ingezette palliatieve sedaties verlopen volgens “het boekje”. Nadere analyses leren ons dat onvolledige communicatie; onduidelijke indicatie stelling; onvoldoende voorbereiding en monitoring tijdens de uitvoering, naast de farmacologische problemen hier debet aan kunnen zijn.

De verwachtingspatronen van patiënt, naasten, verpleegkundigen en artsen rondom palliatieve sedatie blijken ook nog al eens te verschillen. De uitvoering van palliatieve sedatie is complex en kent meerdere dimensies, waarvoor een multidisciplinaire samenwerking nodig is.

En wat zijn de verwachtingen van een palliatieve sedatie bij bijzondere doelgroepen zoals ouderen en bij mensen die eerder veel medicatie hebben gebruikt? En is het van invloed dat de te sederen patiënt dik of dun is? Wat kom jij tegen in jouw praktijk? Wat loopt goed, wat minder goed? Laat het ons weten op deze casuïstiekbespreking.

Accreditatie: Accreditatie wordt aangevraagd voor verpleegkundigen

Aanmelden is niet meer mogelijk. U kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek u op de wachtlijst te laten plaatsen.

 

 
 

Powered by iCagenda