Casuïstiekbespreking COVID-19

Categorie
Palliatieve zorg
Datum
donderdag 11 juni 2020 17:00
Locatie
Webinar
Aantal beschikbare stoelen
15
Beschikbare stoelen
6
Telefoon
071-3628220
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage
symptoombestrijding bij patiënten met COVID-19 (digitaal via zoom)

COVID-19 is een coronavirus. Dit zijn meestal “gewone” verkoudheidsvirussen, maar sommige coronavirussen ontaarden in een, voor mensen gevaarlijke, variant zoals bijvoorbeeld SARS en MERS. Vanwege de corona-uitbraak wordt heel Nederland op dit moment geconfronteerd met angst voor lijden en sterven. Sinds 11 maart 2020 is er officieel sprake van een wereldwijde pandemie.

De belangrijkste symptomen van COVID-19 zijn koorts, hoesten, kortademigheid en vermoeidheid. Een deel van de besmette personen heeft milde, of helemaal geen, symptomen. Echter vooral bij personen met een verminderde afweer, zoals ouderen en chronisch zieken, kan de ziekte uitlopen op een ernstige longontsteking met soms dodelijke afloop. De ziekte-overdracht vindt vooral plaats via hoesten en niezen, waarbij besmette druppeltjes worden ingeademd.

Aan de orde komen de volgende onderwerpen. Hoe verloopt het ziekteproces, welke aandachtspunten kennen we hierbij en hoe bestrijden we symptomen van patiënten met COVID-19? Daarnaast komen de beperkingen aan de orde; hoe voorkomen we verspreiding van het virus, hoe zorgen we ervoor dat familie en naasten goed afscheid kunnen nemen van hun dierbare, zodra dit aan de orde is? En de aandachtspunten hierbij.

Accreditatie wordt aangevraagd voor verpleegkundigen.

Aanmelden kan via de groene button REGISTREER NU rechtsboven aan deze pagina.

 
 

Powered by iCagenda