Informatiegids CVA Zuid-Holland Noord (digitaal en papier)

Deze informatiegids geeft een overzicht van de aanwezige zorg-, revalidatie- en ondersteuningsmogelijkheden in de regio Zuid-Holland Noord voor mensen die een CVA hebben doorgemaakt en hun naasten. In Zuid-Holland Noord is een actief CVA-netwerk waarin samengewerkt wordt aan een logische samenhang van zorg en begeleiding voor mensen die getroffen zijn door een CVA. De gids is bedoeld voor zowel mensen die in het persoonlijke leven door een CVA zijn getroffen als voor beroepsmatige betrokkenen.

Volg deze link naar de CVA-gids. Deze informatiegids is ook in papieren vorm gratis verkrijgbaar bij Transmuralis. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld hierbij het aantal gidsen dat u wilt ontvangen en het adres waarop u de gidsen wilt ontvangen. 

Bij de samenstelling van de gids zijn wij er ons van bewust dat, ondanks het streven naar nauwkeurigheid, deze wellicht niet volledig is. Aanvullingen zijn welkom. 

Meer informatie over het CVA   

Hersenstichting                                           

Op de website van de Hersenstichting vindt u veel informatie over CVA.

Hartstichting

Op de website van de Hartstichting vindt u veel informatie over CVA.

Brochure “Goede zorg na een CVA/TIA”

Zorgverleners gebruiken voor de zorg aan CVA-patiënten de zorgstandaard CVA/TIA. Dit is een landelijke richtlijn voor CVA-zorg. Deze zorgstandaard is vertaald voor patiënten en leest u in deze brochure.

Patiëntenvereniging: Hersenletsel.nl                                             

Hersenletsel.nl is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten en richt zich op de levenslange gevolgen van (niet-aangeboren) hersenletsel zoals een CVA. Zij staat voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie op een wijze die recht doet aan zowel mogelijkheden als beperkingen van de mens met hersenletsel. De pijlers van de vereniging zijn belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatievoorziening.

Belangenbehartiging

Mensen met hersenletsel en hun naasten staan in de belangenbehartiging centraal. Hersenletsel.nl wil hen versterken zodat ze ondanks hun beperkingen ten volle kunnen meedoen in de maatschappij. Hersenletsel.nl werkt samen in een netwerk van zorgprofessionals, beleidsmakers, verzekeraars en anderen om de zorg en opvang van mensen met hersenletsel optimaal te organiseren.

Ook binnen het CVA-netwerk Zuid-Holland Noord worden de belangen van de patiënt vertegenwoordigd door Hersenletsel.nl.

Lotgenotencontact

Hersenletsel.nl organiseert op veel plaatsen en op uiteenlopende manieren contacten tussen lotgenoten en organiseert ook landelijke dagen en weekenden voor mensen met hersenletsel en hun naasten. In de regio Zuid-Holland Noord worden regelmatig lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd. De agenda van deze bijeenkomsten vind u hier.

Informatievoorziening

Hersenletsel.nl geeft informatie via o.a. de website www.hersenletsel.nl, het Hersenletsel Magazine, in talloze publicaties en op informatiemarkten zoals `de dag van de beroerte`.

Lidmaatschap en informatie over Hersenletsel.nl

Voor € 32.50 kan men lid worden van Hersenletsel.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden wordt verwezen naar de website.

Voor meer informatie over Hersenletsel.nl kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..