Informatiegids CVA Zuid-Holland Noord (digitaal en papier)

Deze informatiegids geeft een overzicht van de aanwezige zorg-, revalidatie- en ondersteuningsmogelijkheden in de regio Zuid-Holland Noord voor mensen die een CVA hebben doorgemaakt en hun naasten. In Zuid-Holland Noord is een actief CVA-netwerk waarin samengewerkt wordt aan een logische samenhang van zorg en begeleiding voor mensen die getroffen zijn door een CVA. De gids is bedoeld voor zowel mensen die in het persoonlijke leven door een CVA zijn getroffen als voor beroepsmatige betrokkenen.

Volg deze link naar de CVA-gids. Deze informatiegids is ook in papieren vorm gratis verkrijgbaar bij Transmuralis. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld hierbij het aantal gidsen dat u wilt ontvangen en het adres waarop u de gidsen wilt ontvangen. 

Bij de samenstelling van de gids zijn wij er ons van bewust dat, ondanks het streven naar nauwkeurigheid, deze wellicht niet volledig is. Aanvullingen zijn welkom. 

NEURONET ZHN: 1e lijns behandelaars NAH-patiënten nu makkelijk vindbaar!

Door de oprichting van Neuronet Zuid-Holland Noord (ZHN) is het eenvoudiger geworden om snel een kwalitatief goede behandelaar te vinden voor patiënten met een Niet Aangeboren hersenletsel (NAH)

Wat is NeuroNet?

Neuronet ZHN is een regionaal en multidisciplinair 1e lijns netwerk gericht op het verbeteren, stimuleren en borgen van multidisciplinaire, kwalitatief goed afgestemde, evidence based practise zorg voor eerstelijns patiënten met NAH in de regio ZHN. De zorg wordt aangeboden volgens de geldende richtlijnen en principes van value based health care en stepped care. In de regio Haaglanden is Neuronet al langer actief en in andere regio’s is Neuronet in oprichting.

Waarom NeuroNet?

Neuronet biedt meer zicht op de kennis en kunde op het gebied van NAH van 1e lijns behandelaars bij paramedici, artsen en patiënten. Hierdoor komen patiënten met NAH eerder terecht bij de juiste behandelaar op het juiste tijdstip. Neuronet komt ook voort uit de sterke behoefte vanuit de 1e en 2e lijn om de zorg voor NAH patiënten te stroomlijnen in het kader van efficiëntie, stepped care en kwaliteit van zorg.

Hoe doet Neuronet ZHN dat?

Neuronet Zuid-Holland Noord realiseert bovenstaande door:

  • Het vergroten van de vindbaarheid van gekwalificeerde behandelaars via de website van Neuronet
  • Het creëren van een optimale doorstroom van patiënten tussen de eerste en tweede lijn.
  • Het vergroten en delen van kennis en kunde binnen het netwerk.
  • Het maken van inhoudelijke en logistieke behandelafspraken binnen de NAH zorgketen.
  • Het optimaliseren van de communicatie binnen de keten.
  • Het organiseren van 4 (verplichte) netwerkbijeenkomsten per jaar voor behandelaars.
  • Het toetsen van de 1e lijns deelnemers  op inhoudelijke en logistieke kwaliteitscriteria.

Waar vindt u Neuronet? 

Zoekt u een gekwalificeerde fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist? 

Via deze link krijgt u zicht op de behandelaars bij u in de buurt.

Vragen? 

Stel ze door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgstandaard CVA / TIA (wordt herzien)

Doelgroep zijn alle betrokken professionals in de CVA-zorgketen. De zorgstandaard geeft richting aan de samenwerking van professionals in de CVA-zorgketen, waarbij de zorg afgestemd wordt op de wensen en behoeften van mensen die een CVA of TIA hebben doorgemaakt en hun naasten. De zorgstandaard wordt op dit moment herzien. 
Download de Zorgstandaard CVA

Kwaliteitscriteria acute beroertezorg

Doelgroep zijn de behandelaars en ziekenhuizen. Alle relevante documenten zijn hier te vinden.

Richtlijn Neuropsychiatrische gevolgen na NAH bij volwassenen

Doelgroep zijn alle betrokken professionals in de CVA-zorgketen.
Richtlijn Neuropsychiatrische gevolgen na NAH bij volwassenen 2017