In de regio Zuid-Holland Noord wordt in 2020 een (her)start gemaakt met het project Verbeteren medicatieveiligheid. Dit naar aanleiding van een eerdere knelpunten-inventarisatie met betrekking tot medicatieoverdracht in de regio en de uitkomsten van een interviewronde eind 2019, met VVT-medewerkers (intramuraal en extramuraal), dienstapotheek, poliklinisch apotheek, transferafdeling, apotheekhoudend huisarts en openbaar apothekers.

Deze recente nulmeting heeft een helder beeld opgeleverd van de vraagstukken en knelpunten die nu in de praktijk worden ervaren en die in dit project zullen worden opgepakt:

  • Verstrekkingen en wijzigingen in de ANW-uren;
  • Wijzigingen en het stoppen van medicatie;
  • Bekendheid van onderlinge afspraken over medicatieoverdracht;
  • Overdracht rondom ontslag na opname in het ziekenhuis (met name op de vrijdagmiddag).

Onder leiding van Transmuralisprojectleider Inge Stollman, apotheker in Den Haag en projectleider Medicatieoverdracht in de regio Haaglanden, wordt momenteel het projectplan uitgewerkt en een werkgroep van materiedeskundigen geformeerd.

Helaas heeft de situatie met betrekking tot het coronavirus ook invloed op de agenda’s van alle betrokkenen en daarmee op de planning van dit project en is de verwachting dat het project na de zomer van 2020 weer breed wordt hervat. In de tussenliggende periode worden alvast de voorbereidingen getroffen om eind 2020 de uitgewerkte oplossingen voor de gesignaleerde knelpunten te kunnen implementeren.

Wij zullen u via de website en nieuwsbreven op de hoogte houden van de voortgang van dit project. Voor vragen ten aanzien van dit project kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.