Nieuws

Zorgorganisaties uit de regio slaan handen inéén.

Christine was 31 toen zij in 1995 een bacteriële bloedinfectie opliep waardoor haar rechter bovenbeen geamputeerd moest worden. Tijdens de operatie kreeg zij een hartstilstand met als gevolg zuurstoftekort in de hersenen. 

In deze rubriek gaat programmaleider Dementie Joan Veldhuizen in gesprek met betrokken mensen uit een van de dertien gemeenten in onze regio. Het onderwerp: werken aan een dementievriendelijke gemeenschap. Aflevering 2: Lisse

Naast advies van farmacologische aard, zoeken zorgverleners vaak ook een sparringpartner in de specialist palliatieve zorg wanneer zij om consultatie vragen.

Na een pilot in 2019 heeft Transmuralis de Warme overdracht in de regio Zuid-Holland Noord geïmplementeerd bij de ziekenhuizen Alrijne en LUMC en bij de thuiszorgorganisaties Libertas Leiden, Marente en ActiVite.

Hoe ervaren mensen met dementie en hun naasten de zorg en ondersteuning in de gemeente Alphen aan den Rijn? De werkplaats sociaal domein ging in gesprek met hen en bracht de ervaringen in beeld.

Regionale cijfers beginnen gunstiger beeld te vertonen - 13 november 2020

Vanaf het moment dat iemand hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, is de behoefte aan informatie groot. In het magazine Pal voor u vertellen deskundigen en mensen die dit zelf meemaken waar je mee te maken kunt krijgen en hoe je hiermee om kunt gaan.

Regionale cijfers minder gunstig dan landelijke trend - 6 november 2020

Vanwege corona is het symposium dit jaar anders van opzet dan we gewend zijn. Maar daarom niet minder waardevol wat betreft de inhoud! Het biedt nieuwe kansen die in een live symposium niet mogelijk zijn. 

In verband met het aanstaande vertrek van Louise Crama bij Transmuralis start Joan Veldhuizen per 1 oktober als nieuwe programmaleider CVA. Joan is al bijna twee jaar werkzaam bij Transmuralis en pakt deze rol op naast haar werkzaamheden als programmaleider Dementie.

Iedere 2 jaar houdt Alzheimer Nl samen met het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel) een onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie.

Van een voortvarende start en voorzichtig terugblikken op onze resultaten tot een afscheid!

In 2019 en begin 2020 zijn er zo’n 27 koppelbedden geplaatst in ziekenhuizen, verpleeghuizen en hospices. Een koppelbed heeft een matras met een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit en heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed vormt.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen zij beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij zorgen.