De Stichting Terminale Thuiszorg door vrijwilligers Leiden en omstreken gaat verder onder een nieuwe naam: Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Leiden en Omgeving (kortweg VPTZ Leiden en omgeving).

De keuze voor de nieuwe naam is gemaakt om beter aan te sluiten bij de naamgeving van de landelijke koepelorganisatie en de zusterorganisaties voor vrijwilligers palliatieve terminale zorg in andere regio’s.   

Sinds 1986 is de Stichting Terminale Thuiszorg door Vrijwilligers Leiden en omstreken actief in de regio Leiden (Warmond, Oegstgeest, Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Leiden). De organisatie heeft zich toegelegd op de zorg thuis voor mensen in de terminale fase van hun leven.

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste drie tot zes maanden van hun leven bevinden. In deze fase bieden de VPTZ-vrijwilligers ondersteuning thuis zodat deze laatste levensfase op een ‘zo goed mogelijke’ manier doorleefd kan worden. De getrainde en gemotiveerde vrijwilligers ondersteunen de cliënt en mantelzorgers en dragen zo bij aan een goede hulpverlening voor mensen in hun laatste levensfase. De ondersteuning door de vrijwilligers is kosteloos.

Ook onder de nieuwe naam, VPTZ Leiden en omgeving, zullen de vrijwilligers met evenveel inzet als voorheen hun zorg verlenen. De stichting werkt met 20 vrijwilligers, die het afgelopen jaar bij ruim 60 cliënten zorg hebben verleend.

Wilt u in contact komen met VPTZ Leiden en omgeving?

  • voor een zorgaanvraag belt u met een van de coördinatoren via 06-51002071
  • voor algemene informatie kijkt u op www.vptzleidenenomgeving.nl
  • u opent Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het e-mailadres
  • informatie over de landelijke stichting VPTZ vindt u op www.vptz.nl