Zorgorganisaties uit de regio slaan handen inéén.

De meeste mensen kunnen thuis uitzieken van COVID-19. Maar niet iedereen. Bij sommigen kan het virus zo’n impact hebben, dat een tijdelijke opname nodig is. In Leiden wordt voor deze mensen vanaf dinsdag 27 oktober de regionale COVID-opvang Avant* Groenhoven geopend met plek voor 20 mensen.

Deze opvang is voor mensen die vanwege COVID niet thuis kunnen wonen, maar ook niet (meer) in het ziekenhuis verzorgd hoeven te worden. Bijvoorbeeld als ze uitbehandeld zijn in het ziekenhuis of als ziekenhuiszorg helemaal niet nodig is geweest. Als zij het thuis niet redden ondanks de steun van mantelzorg of thuiszorg, kunnen ze terecht in de COVID-opvang Avant Groenhoven.

Avant is een netwerk van regionale zorgorganisaties. Om mensen met COVID-19 te ondersteunen, hebben zij de handen ineen geslagen. De zorg in deze COVID-opvang wordt gedaan door zorgmedewerkers van de verschillende zorgorganisaties. Vanuit iedere organisatie zijn er medewerkers met expertise op het gebied van COVID. Samen staan we sterk.

Hoe kunnen cliënten worden aangemeld?

(Huis)artsen kunnen mensen doorverwijzen naar deze opvang. Aanmeldingen verlopen via het cliëntservicebureau van Topaz.

COVID-opvang Avant Groenhoven

Witte Rozenstraat 21
2311 XS Leiden
Telefoon: 088 921 2345

*Avant

De COVID-opvang Avant Groenhoven in Leiden is een samenwerkingsverband van de volgende VVT-zorgorganisaties in de regio Zuid-Holland Noord:
Marente, Topaz, WIJdezorg, ActiVite, Alrijne Zorggroep, Libertas Leiden, DSV | verzorgd leven, Roomburgh, Groot Hoogwaak, HOZO. Meer informatie over de COVID-opvang Avant Groenhoven is te vinden op de websites van deze zorgorganisaties.