De palliatieve fase begint op het moment dat genezing niet (meer) mogelijk is. Omdat iemand niet meer kan genezen en nog wel een (lange) tijd met deze ziekte leeft, is het primaire doel van palliatieve zorg om de kwaliteit van leven van de cliënt te behouden en waar mogelijk te verbeteren. In de palliatieve zorg is aandacht voor lichamelijke, sociale, psychische én spirituele dimensies. Daarnaast is het ondersteunen van naasten ook een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg.

Palliatieve zorg is zorg op maat, specifiek en persoonlijk en soms ook erg complex. Het is dan ook bij uitstek multidisciplinaire zorg.

Onze visie

Iedere burger in Zuid-Holland Noord is verzekerd van goede palliatieve zorg op de juiste plaats, op het juiste moment en met de juiste zorg en ondersteuning vanuit eigen regie.
Het netwerk creëert verbinding tussen zorgorganisaties en zorgverleners, zodat zij sámen de palliatieve zorg blijven verbeteren. Wij geloven in zorg die de patiënt en naaste(n) centraal plaatst en getuigt van ‘afgestemd zijn op’, met aandacht en respect en die de behoefte aan eigen regie en kracht van de patiënt ondersteunt.
We realiseren deze visie door het ontwikkelen en uitvoeren van projecten en het organiseren van netwerkactiviteiten. Waar mogelijk en efficiënt zoeken we de samenwerking met partners.

Contactpersoon

Anne Kors-Walraven is programmaleider Palliatieve zorg. Zij werkt op maandag, dinsdag, donderdag en op woensdagochtend. Ze is per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar of telefonisch via 071-3628220.

Heeft u een inhoudelijke patiëntgebonden vraag over palliatieve zorg? Neem dan contact op met het Consultatieteam Palliatieve Zorg Hollands Midden.  Zij zijn 24/7 bereikbaar op telefoonnummer (088) 123 24 51.