Ontmoetingsgroep Jongvolwassenen (18-35) met rouw

Categorie
Palliatieve zorg
Datum
16-09-2019 09:30
Locatie
Hospice Issoria, stilte ruimte - Burggravenlaan 11 Leiden
Telefoon
06 30267068
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verlies delen

Het verlies van iemand die je zeer nabij is, je vader of moeder, broer of zus, vriend of vriendin, is een ingrijpende gebeurtenis die je hele leven overhoop kan halen. Soms is er voldoende steun van familie en vrienden, soms is dat vangnet er niet of wil je ze niet belasten. Dan kan het fijn zijn te delen met mensen die
hetzelfde meegemaakt hebben.

In een ontmoetingsgroep ga je met lotgenoten onder deskundige begeleiding gedurende acht bijeenkomsten op pad; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid. In de onderlinge ontmoeting kan er (h)erkenning zijn in elkaars verhalen. Er wordt op verschillende manieren stilgestaan bij ieders verlies en de warboel aan gevoelens die dit met zich mee kan brengen. Wat is de impact van het verlies op je dagelijks bestaan? Op je studie, je werk en het contact met je vrienden? Hoe kijk je terug? Hoe kun je met het gemis de draad van het leven weer oppakken?

De begeleiders zijn:
Anne Remijn met een eigen praktijk in rouw en verliesbegeleiding (www.praktijkebenvloed.nl), vrijwilliger bij Humanitas Steun bij Verlies.
Jacinta van Harteveld met een eigen praktijk in rouw en verliesbegeleiding (www.jacintavanharteveld.nl), coördinator Issoria Rouwondersteuning.

Er wordt gestart op maandagavond 16 september van 19.30 - 21.30 uur. De andere data zijn: 23 en 30 september, 14 en 28 oktober, 4, 11 en 25 november. We hebben een terugkombijeenkomst gepland op maandagavond 3 februari 2020.

Voor deelname aan de ontmoetingsgroep vragen we een bijdrage van 90 euro.

Informatie en aanmelden
Issoria Rouwondersteuning
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 06 30267068
Humanitas Rijnland Steun bij Verlies
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 06 13123575

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakings- gesprek met een van de begeleiders. We bekijken dan samen met jou of de ontmoetingsgroep op dit moment de meest passende en geschikte vorm van ondersteuning is. De ervaring leert dat een zeer recent verlies of psychische problematiek deelname bemoeilijkt.

 

 
 

Powered by iCagenda

© 2013 Transmuralis