Masterclass Copen met coping

Categorie
Palliatieve zorg
Datum
17-11-2021 08:45
Locatie
Online
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online workshop voor verpleegkundigen en verzorgenden

Omgaan met coping in stressvolle situaties

Verpleegkundigen in de palliatieve zorg worden dagelijks met menselijk leed geconfronteerd. Zij staan dicht bij de patiënten, en dat kan aangrijpend zijn. Het is een hele kunst om als je geraakt bent professioneel betrokken te blijven en tegelijk terughoudend met je persoonlijke geraaktheid om te gaan.

Zolang de verpleegkundige de regie heeft over zichzelf kan de balans tussen afstand en nabijheid op een professionele manier worden vormgegeven. Maar in de praktijk lukt het niet altijd om deze regie te houden. Bijvoorbeeld doordat machteloosheid van de patiënt of van een familielid overslaat op de verpleegkundige. Op zo’n moment kunnen eigen emoties en overtuigingen op de voorgrond raken. Het is onontkoombaar dat dit zo nu en dan gebeurt.

Het reflectiemodel dat in deze masterclass wordt gepresenteerd biedt inzicht in de coping met stressvolle situaties van patiënten, familieleden en collega’s. In de masterclass wordt ook dieper in gegaan op hoe de verpleegkundigen zelf reageren of geneigd zijn te reageren in voor hen lastige situaties.

Doelen van de masterclass zijn:

  • De deelnemers herkennen copingstrategieën van patiënten, familieleden en collega’s.
  • De deelnemers onderkennen hun eigen coping en zien mogelijkheden om de regie over zichzelf te houden of te hernemen in een complexe situatie.
  • De deelnemers zijn zich bewuster van hun persoonlijke voorkeursstijl in professioneel handelen.
  • Deelnemers krijgen beschikking over een concreet toepasbare waaier van handelingsalternatieven om aan te sluiten bij de coping van patiënten, familieleden en collega’s.
  • Deze online mastarclass volg je individueel met een computer of laptop die voorzien is van camera en audio.

NB mocht je in 2018 of 2019 de nascholing palliatieve zorg voor gevorderden gevolgd hebben dan heb je deze workshop al gevolgd.

Accreditatie is aangevraagd bij de V&V.

Programma: van 08:45 tot 12:30 uur

Certificering: na het volgen van het volledige programma ontvang je per e-mail een certificaat van het LUMC.

Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier

 
 

Powered by iCagenda