In 2019 is onder de vlag van Transmuralis het project Warme Overdracht gestart, waar bij kwetsbare patiënten de warme overdracht ondersteunt in de begeleiding van kwetsbare ouderen die na een ziekenhuisopname weer thuis komen. De basis van de standaard overdracht vormt de berichtgeving in POINT, echter bij sommige kwetsbare ouderen is een Warme Overdracht nodig. Dit betekent concreet dat enkele dagen voor de ontslagdatum van een kwetsbare patiënt de verantwoordelijk verpleegkundigen van het ziekenhuis en de eerstelijnszorg, persoonlijk (‘warm’) contact met elkaar hebben waarbij zij de geplande overdracht van de patiënt bespreken. In de loop van de jaren is deze werkwijze in de regio ingeburgerd.

Afronding project Warme overdracht

In Q3 2023 heeft Transmuralis een uitvraag gedaan onder alle thuiszorgmedewerkers in de regio, naar hun ervaringen met de Warme Overdracht. Daaruit bleek dat de Warme Overdracht van meerwaarde is en vooral ingezet wordt als er nog vragen of onduidelijkheden zijn n.a.v. de overdracht in POINT. Ook is besloten dat de Warme Overdracht geïnitieerd en aangevraagd kan worden door zowel de wijkverpleegkundige als door het ziekenhuis. Deze verandering in werkwijze zal in Q3 van 2024 geëvalueerd worden middels een uitvraag onder de thuiszorgmedewerkers. Het project wordt in 2024 afgerond en eventuele toekomstige punten voor doorontwikkeling worden belegd bij de Transferbureaus van het Alrijne en het LUMC. 

Warme overdracht juni 2020

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Warme overdracht? Of wilt u van gedachten wisselen over dit project? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..